Ingredienser
Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløk
20-40 min
2 av 5 om dagen
Å lage sin egen hjemmelagde tomatsuppe smaker aller aller best. Bruk store og godt modne tomater for å få mest mulig smak. Suppen vår er smakt til med hvitløk og kajennepepper, noe som gjør den litt "hot".
Fremgangsmåte
- Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.
- Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.
- Skyll og hakk krydderurtene.
- Stek løken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la de steke med i ca. 2 minutter.
- Tilsett buljongen, laurbærblader og de hakkede krydderurtene.
- La suppen koke i ca. 20 minutter.
- Tilsett hvitløken.
- Ta opp laurbærbladene og kjør suppen glatt med en stavmikser, e.l.
- Rør inn fløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.
- Server suppen - gjerne med en klatt creme fraiche og godt brød til.