Mild tomatsuppe (Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløk)

Ingredienser

Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløk

20-40 min
2 av 5 om dagen

Å lage sin egen hjemmelagde tomatsuppe smaker aller aller best. Bruk store og godt modne tomater for å få mest mulig smak. Suppen vår er smakt til med hvitløk og kajennepepper, noe som gjør den litt "hot".

Fremgangsmåte

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.
  2. Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.
  3. Skyll og hakk krydderurtene.
  4. Stek løken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la de steke med i ca. 2 minutter.
  5. Tilsett buljongen, laurbærblader og de hakkede krydderurtene.
  6. La suppen koke i ca. 20 minutter.
  7. Tilsett hvitløken.
  8. Ta opp laurbærbladene og kjør suppen glatt med en stavmikser, e.l.
  9. Rør inn fløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.
  10. Server suppen - gjerne med en klatt creme fraiche og godt brød til.

Hvor godt likte du oppskriften?