Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløk

Å lage sin egen hjemmelagde tomatsuppe smaker aller aller best. Bruk store og godt modne tomater for å få mest mulig smak. Suppen vår er smakt til med hvitløk og kajennepepper, noe som gjør den litt "hot".
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 moden tomat
  • 4 sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) (2 terninger)
  • 2 laurbærblad
  • 1,5 dl matfløte
  • 0,25 ts kajennepepper
  • hakket frisk timian eller kruspersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.

Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.

Skyll og hakk krydderurtene.

Stek løken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la de steke med i ca. 2 minutter.

Tilsett buljongen, laurbærblader og de hakkede krydderurtene.

La suppen koke i ca. 20 minutter.

Tilsett hvitløken.

Ta opp laurbærbladene og kjør suppen glatt med en stavmikser, e.l.

Rør inn fløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.

Server suppen - gjerne med en klatt creme fraiche og godt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 36
Legg til på Min side
Del på Facebook