Høstens beste epleterte
Enkel epleterte med fyll av epler og lokk av mandler som gir ekstra smak og saftighet. Terten kan utmerket godt fryses. Godt å ha noe i fryseren når noen stikker innom.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Rør sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i foodprosessor. Kjevle den ut og kle en paiform med løs bunn. Prikk deigbunnen godt, dekk med bakepapir som klemmes godt ned over deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen (med papiret på) i ca. 15 minutter.
- Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tynne båter. Mal mandlene og rør dem sammen med sukker, smør, egg, fløte og hvetemel.
- Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen tett med eplebåter. Smør mandelkremen forsiktig over eplebåtene og stek videre til terten er fast og gyllen - ca. 20 minutter.
Server epleterten lun med is, vaniljesaus, rømme eller vispet krem.
Legg til på Min side