Høstens beste epleterte

Det finnes vel ikke grenser for hvor mange oppskrifter det er på epleterter og eplekaker. Denne har fyll av epler og lokk av mandler som gir ekstra smak og saftighet. Terten kan utmerket godt fryses. Godt å ha noe i fryseren når noen stikker innom.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 225 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 125 g smør
  • 1 egg

Fyll

  • 4 eple
  • 175 g mandler
  • 150 g sukker
  • 1 ss smør
  • 2 egg
  • 2 ss matfløte
  • 1 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i foodprosessor. Kjevle den ut og kle en paiform med løs bunn. Prikk deigbunnen godt, dekk med bakepapir som klemmes godt ned over deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen (med papiret på) i ca. 15 minutter.

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tynne båter. Mal mandlene og rør dem sammen med sukker, smør, egg, fløte og hvetemel.

Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen tett med eplebåter. Smør mandelkremen forsiktig over eplebåtene og stek videre til terten er fast og gyllen - ca. 20 minutter.

Server epleterten lun med is, vaniljesaus, rømme eller vispet krem.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook