Ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175°C.
- Kjør valnøttkjerner, kjeks og sukker til en smuldremasse i en foodprosessor. Tilsett smeltet smør og bland sammen.
- Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen i 10 minutter.
- Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad.
- Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen.
- Hell røren over kakebunnen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter til den stivner rundt kantene.
- Avkjøl kaken.
- Kok opp brungebær og sukker på svak varme. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Rør jevningen inn i bærene. Kok raskt opp til en kompott.
- Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.
- Pynt med friske bringebær og mynteblader og dryss gjerne litt melis over til slutt.