Ingredienser
Japanske fluffy pannekaker med eplemos
20-40 min
1 av 5 om dagen
Nyt smaken av luftige japanske pannekaker, også kalt souffle pancakes. Laget med en spesiell marengsoppskrift, disse delikate pannekakene gir deg en himmelsk frokostopplevelse.
Fremgangsmåte
- Skill eggene, og ha plomme og hvite i hver sin bolle. Pass på at du ikke får noe plomme sammen med eggehvitene.
- Visp eggeplomme med melk.
- Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette forsiktig inn i eggeplommene.
- Pisk eggehviter til stiv marengs. Bruk en visper eller ballongvisp og håndkraft. Ha i sukker gradvis mens du visper. Pisk til en stiv marengs.
- Bland marengsen forsiktig inn i eggeplommeblandingen, litt av gangen. Ikke rør for mye. Røren skal være luftig.
- Ha smør i en varm stekepanne.
- Legg en stor skje med røre i pannen slik at hver pannekake har en diameter på 8-10 cm. Stek på middels varme. Ha litt mer røre til på hver pannekake, etter ett par minutter, og stek videre til undersiden er fin og gylden.
- Snu og stek på den andre siden.
- Skru ned temperaturen og legg på lokk og stek videre ett par minutter.
- Server med et dryss av melis, noen dråper lønnesirup og en god skje med eplemos på hver.