Jordbær- og rabarbrasyltetøy

Friskt sommersyltetøy med jordbær og rabarbra - slik bestemor laget det, og som smaker like godt på en skive brød som til kakefyll eller til vafler. Du kan også lage rabarbrasyltetøy uten jordbær.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kurv jordbær
  • 500 g rabarbra
  • 1 vaniljestang (kan sløyfes)
  • 400 g sukker

Fremgangsmåte

Rens og skjær jordbær i to, rabarbraen i ca. 2 cm tykke skiver. Splitt opp vaniljestangen.

Legg jordbær, rabarbra og sukker lagvis i en kjele. Legg vaniljestangen mellom lagene. La kjelen stå på kjøkkenbenken en times tid så bær og rabarbra begynner å safte seg.

Kok opp, skru ned varmen og la syltetøyet småkoke til jordbær og rabarbra er mørt. Rør av og til så det ikke brenner seg i kjelebunnen.

Skum godt av, ta opp vaniljestangen og fyll syltetøyet på varme glass som skrues til med det samme.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 37
Legg til på Min side
Del på Facebook