To glass jordbær - og rabarbrasyltetøy på lys fjøl

Jordbær- og rabarbrasyltetøy

Friskt sommersyltetøy med jordbær og rabarbra - slik bestemor laget det, og som smaker like godt på en skive brød som til kakefyll eller til vafler. Du kan også lage rabarbrasyltetøy uten jordbær.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Rens og skjær jordbær i to, rabarbraen i ca. 2 cm tykke skiver. Splitt opp vaniljestangen.

Legg jordbær, rabarbra og sukker lagvis i en kjele. Legg vaniljestangen mellom lagene. La kjelen stå på kjøkkenbenken en times tid så bær og rabarbra begynner å safte seg.

Kok opp, skru ned varmen og la syltetøyet småkoke til jordbær og rabarbra er mørt. Rør av og til så det ikke brenner seg i kjelebunnen.

Skum godt av, ta opp vaniljestangen og fyll syltetøyet på varme glass som skrues til med det samme.

Legg til på Min side
Del på Facebook