Kjøttfri taco i hjemmelagde lomper

Fredags-taco har blitt et begrep. Men du kan også servere et kjøttfritt alternativ. Vi lover at det ikke blir siste gangen.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 ss olje til steking
  • 8 finhakket aromasopp
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 100 g revet sellerirot
  • 4 finhakket tomat
  • 1 boks brune bønner (285 g)
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt koriander
  • 1 stjerneanis
  • 4 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Fres hvitløk, sopp og chili forsiktig i varm olje i panne eller gryte.
  2. Bland inn krydder, selleri og tomater.
  3. Ha på litt vann.
  4. La sausen putre i ca. 10 minutter under lokk. Blir den veldig tykk kan du tilsette litt mer vann.
  5. Smak til.
  6. Fjern stjerneanisen før servering.
  7. Server i hjemmelagde lomper med mangosalsa, guacamole, frisk salat, tacosaus, tomatsalsa og revet ost.
Sist oppdatert 7. mai 2019
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook