Koking av grønnsakkraft

Enhver god kraft baseres på grønnsakenes fire store: gulrot, purre, løk og sellerirot, men du kan koke kraft av andre grønnsaker også. Å koke kraft er en fin måte å bruke opp grønnsaker man har til overs på. Persillerot, kålrot, tomat, all slags løk og pastinakk, for å nevne noen, passer også ypperlig. En suppekvast som på fagspråket kalles bouquet garni, hører med i kraften.
40-60 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 gulrot
  • 1 stor løk
  • 1 purre
  • 300 g sellerirot
  • 1 ts salt
  • 10 hel pepper
  • 1 bouquet garni (suppekvast) (se under)
  • 1 l vann

Bouquet garni

  • 4 stilk frisk kruspersille
  • 4 stilk frisk timian
  • 3 laurbærblad
  • 1 godt vasket purre

Fremgangsmåte

Rens og skjær grønnsakene i terninger. Ha dem over i en kjele og hell på kaldt vann.

Kok opp og skum av.

Legg ingrediensene til bouquet garni (suppekvasten) i purreblader og surr den sammen med en hyssing. Ha den i grønnsakkjelen.

La det trekke i 40-50 minutter.

Sil kraften.

NB. Grønnsakene kan selvfølgelig brukes.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 22
Legg til på Min side
Del på Facebook