Ingredienser
Kremet agurksalat med mynte
                                
                                20-40 min
                            
                            
                                
                                2 av 5 om dagen
                            
                    Dette er en perfekt agurksalat som passer veldig godt til for eksempel grillmåltidet, på tur eller ved siden av en sterk gryterett.
Fremgangsmåte
- Bruk en potetskreller og skrell av litt av skallet på agurkene.
- Del agurkene i 2 på langs. Skrap ut kjernene (de spiser du mens du lager salaten!).
- Skjær de halve agurkene i skiver og strø litt salt over.
- La agurkene få «væske» seg, i ca. 20 minutter.
- Bland ingrediensene til dressingen og smak til med pepper, sitron og salt.
- Skjær rødløken i skiver og eplet i små staver.
- Hell væsken av agurkene og bland agurkene med dressing, eple, rødløk og mynteblader.
- Server med et dryss av finhakkede valnøtter.
Trikset for å få en sprø agurksalat er å salte agurkskivene i et dørslag i 20-30 minutter før du blander dem med dressingen. Da får du fjernet av litt væsken fra agurkene, men de beholder sin sprøhet, og får en bedre smak.