Kremet potetsuppe

Potetsuppe er både smakfull og mettende. Denne kremete varianten er deilig til middag eller til kveldskos på kalde vinterkvelder.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 l vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 2 ss smør
  • 0,5 kg potet
  • 0,5 purre
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 eggeplomme
  • 1 dl kremfløte eller rømme

Fremgangsmåte

Sett over vann, ha i buljongterningen (du kan bruke den buljongtypen du selv måtte ønske) og smøret. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Gulroten, purren og løken skjæres i skiver. Ha alt opp i det kokende vannet sammen med 1 ts salt og 1/4 ts pepper. Vil du har mer smak, kan du også prøve karve. La potetene og grønnsakene kokes møre. (Har du god tid, kan du frese grønnsakene i en gryte med litt smør før de kokes).

 

Skill plommen fra eggehviten. Det gjør du ved å kakke egget på midten og helle plommen fra den ene halvdelen til den andre mens hviten renner ut. Ta suppen fra varmen og rør i eggeplommen og fløten. Suppen skal ikke koke mer. En bunt hakket persille, som drysses over suppen like før servering setter en spiss på smaken.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook