Krydderkokte epler

Lag gjerne dobbel porsjon epler og ha dessert i to dager. Eplene holder seg i flere dager når de ligger i laken og oppbevares i kjøleskap. Og smaken blir bare bedre og bedre.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler
  • 3 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 2 stjerneanis
  • 3 hel kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og sukker med vaniljestang, stjerneanis og kardemomme, og la laken småkoke i ca. 10 minutter.
  2. Skrell eplene, stikk ut kjernene og skjær eplene i båter. 
  3. Kok eplebåtene forsiktig møre i krydderlaken.
  4. Avkjøl eplebåtene i laken.
  5. Server krydderkokte epler med vaniljekrem, iskrem eller rømme.
Del på Facebook