Ingredienser
Linseburgere
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Ønsker du en kjøttfri dag eller to i uken, så er linseburgere et supergodt alternativ. Sammen med deilige grønnsaker som avokado, tomater og løk så er middagen i boks. Server de gjerne ved siden av råstekte poteter i stedet for i hamburgerbrød.
Fremgangsmåte
- Skyll linsene godt under rennende kaldt vann. De kan gjerne bløtlegges på forhånd - det forkorter koketiden.
- Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet og avkjøl litt. Bruker du ferdig kokte linser fra boks, så må også de skylles godt.
- Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl grønnsakene litt.
- Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin.
- Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper.
- La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.
- Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne.
- Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter.
- Server linseburgere med skiver av avokado eller et par skjeer guacamole, tomatskiver og løkskiver i grove hamburgerbrød, eller sammen med råstekte poteter.