Fiskeburger med coleslaw

Du kan bruke ferdige fiskekaker eller fiskeburgere for å spare litt tid, men hjemmelagde smaker også kjempegodt. Coleslaw og pesto setter prikken over i'en.
Over 60 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 fiskekaker eller fiskeburgere
  • 4 hamburgerbrød

Coleslaw

  • 1 hodekål
  • 2 gulrot
  • 1 eple
  • 1 løk
  • 2 dl lettmajones
  • 1,5 dl lettrømme
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker

Pesto

  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 2 båt hvitløk
  • 5 dl olivenolje
  • 3 ss honning
  • 1,5 dl pinjekjerner
  • 10 g revet parmesan
  • salt og pepper etter smak

Serveres med

  • 8 potet - strimles og ovnsbakes

Pynt

  • 4 salatblad - bruk den salatsorten du ønsker
  • 0,5 slangeagurk
  • 10 rød cherrytomat
  • 1 rød paprika

Fremgangsmåte

Begynn med å lage pesto. Bland sammen basilikum, kruspersille, hvitløk, olivenolje, honning, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor. Kjør i 5-10 minutter og smak til med salt og pepper. La pestoen stå kjølig i 3-4 timer før bruk.

Finsnitt hodekålen og skjær gulrøtter i tynne skiver. Skjær eple og løk i små biter. Pisk sammen majones, rømme, hvitvinseddik, sukker, salt og pepper. Hell over grønnsakene og bland godt sammen. La coleslawen stå kaldt i 2-3 timer før servering. Da blir den aller best.

Skrell poteter og skjær i strimler. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovn til de er sprø og gylne, 20-25 minutter på 180°C.

Stek fiskekakene/burgerne på begge sider i panne til de er godt varme. Smak gjerne til med litt ekstra salt og sitronpepper.

Putt burgerne i brødene, ha på pesto, salat, coleslaw, agurk, cherrytometer og paprika.

Server umiddelbart.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook