Linseburgere

Ønsker du en kjøttfri dag eller to i uken, så er linseburgere et supergodt alternativ. Sammen med deilige grønnsaker som avokado, tomater og løk så er middagen i boks. Server de gjerne ved siden av råstekte poteter i stedet for i hamburgerbrød.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g røde linser
  • 2 gulrot - skrelte
  • 100 g skrelt sellerirot i terninger
  • 1 finhakket løk
  • 1 ss olivenolje
  • pepper
  • 3 ss potetmel
  • 1 egg
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 10 valnøttkjerner
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1 dl hakket bladpersille
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Skyll linsene godt under rennende kaldt vann. De kan gjerne bløtlegges på forhånd - det forkorter koketiden.
  2. Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet og avkjøl litt. Bruker du ferdig kokte linser fra boks, så må også de skylles godt.
  3. Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl grønnsakene litt.
  4. Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin.
  5. Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper.
  6. La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.
  7. Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne.
  8. Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter.
  9. Server linseburgere med skiver av avokado eller et par skjeer guacamole, tomatskiver og løkskiver i grove hamburgerbrød, eller sammen med råstekte poteter.
Sist oppdatert 26. april 2017
Liker 46
Legg til på Min side
Del på Facebook