Ingredienser
Lunsjsalat med brokkoli, tomat og rødløk
Under 20 min
2 av 5 om dagen
Det er en fin vane å sette lunsjsalat på ukesmenyen. Bruk gjerne friske grønnsaker du har til overs. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i en salat. I salaten vår har vi brukt brokkoli, cherrytomater, rødløk, sukkererter, m.m.
Fremgangsmåte
- Vask, tørk og del grønnsakene som beskrevet. Små salatblader kan være hele.
- Bland grønnsakene forsiktig sammen, i en vid bolle.
- Dryss over granateplekjerner og ristede pinjekjerner.
- Bland olje og eddik godt sammen til dressing. Smak til med litt salt og pepper.
- Hell dressingen over rett før servering eller server den ved siden av.
- Slik angriper du et granateple: Skjær av toppen på granateplet. Riss gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Brekk delene fra hverandre og pirk ut kjernene i granateplet. Dette kan du gjøre i en bolle med kaldt vann så slipper du søl. Om du ikke bruker alle kjernene oppbevarer du resten i en tett liten boks.