Ingredienser

Middagssalat med sellerirot og edamamebønner

20-40 min
1 av 5 om dagen

I denne salaten har vi brukt terninger av ovnsbakt sellerirot. Med edamamebønner som proteinkilde blir dette en skikkelig god middagssalat.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Rens og skjær selleriroten i terninger.
  3. Legg dem utover en stekeplate. Vend dem i oljen og bak i 12-15 minutter til de er gylne i fargen og har fått en liten stekeskorpe.
  4. Vend dem underveis for å unngå at de blir brent. De er ferdige når de er møre. Steketiden kan variere.
  5. Skjær skallet av appelsinen og del den i terninger eller skjær ut fileter.
  6. Rens og finhakk løken.
  7. Skyll edamamebønnene i kokende vann.
  8. Skjær rødkål i strimler.
  9. Ta av de ytterste bladene av hjertesalaten. De kan brukes som serveringsskåler (dette er et tips til serveringsmåte, men om du ønsker kan du blande alt i en bolle).
  10. Skjær resten av hjertesalaten i strimler.
  11. Bland alt forsiktig sammen og dander det i salatbladene.
  12. Kvern litt pepper over.
  13. Bland lettrømme og sitronsaft og server ved siden av.
I stedet for edamamebønner kan du bruke erter.

Hvor godt likte du oppskriften?