Ingredienser
Middagssalat med sellerirot og edamamebønner
20-40 min
1 av 5 om dagen
I denne salaten har vi brukt terninger av ovnsbakt sellerirot. Med edamamebønner som proteinkilde blir dette en skikkelig god middagssalat.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Rens og skjær selleriroten i terninger.
- Legg dem utover en stekeplate. Vend dem i oljen og bak i 12-15 minutter til de er gylne i fargen og har fått en liten stekeskorpe.
- Vend dem underveis for å unngå at de blir brent. De er ferdige når de er møre. Steketiden kan variere.
- Skjær skallet av appelsinen og del den i terninger eller skjær ut fileter.
- Rens og finhakk løken.
- Skyll edamamebønnene i kokende vann.
- Skjær rødkål i strimler.
- Ta av de ytterste bladene av hjertesalaten. De kan brukes som serveringsskåler (dette er et tips til serveringsmåte, men om du ønsker kan du blande alt i en bolle).
- Skjær resten av hjertesalaten i strimler.
- Bland alt forsiktig sammen og dander det i salatbladene.
- Kvern litt pepper over.
- Bland lettrømme og sitronsaft og server ved siden av.
I stedet for edamamebønner kan du bruke erter.