Minestrone - italiensk vintersuppe

Minestrone betyr "tykk suppe", og den er med alle sine gode grønnsaker, pasta og bønner fullverdig middag. Ekstra god blir den med hakkede friske urter og revet ost på toppen.
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 persillerot
  • 2 gulrot
  • 1 purre
  • 0,25 hodekål
  • 1 grønn squash
  • 0,5 rød chili
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 100 g fullkornpasta
  • 1 boks hvite bønner skylt i kaldt vann
  • 1 skive sellerirot - 1 cm tykk
  • 1 ts sukker
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 10 ss revet, skarp hvitost

Fremgangsmåte

Rens hvitløk og press den med en hvitløkspresse.

Vask og rens persillerøtter og sellerirot og skjær dem i terninger, gulrøtter i skiver og purre i ringer.

Snitt hodekålen og skjær squash i halve skiver. Del chilien i to på langs, ta bort frø og hinner og finhakk dem.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Ha olivenolje og grønnsakene i en stor kjele og la det surre et par minutter. Hell på buljong og hermetiske tomater og la alt småkoke 8-10 minutter til grønnsakene er møre.

Ha i spagetti, bønner og finhakkede urter. La suppen få et oppkok.

Smak til med salt og pepper og litt sukker. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer buljong.

Server suppen rykende varm med et dryss av finhakket kruspersille, revet ost og fersk godt brød.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook