Ingredienser
Ovnsbakt fisk med vintergrønnsaker
20-40 min
2 av 5 om dagen
Mat laget i ovn er lettvint, sunt og smaker ekstra godt. For at fisken ikke skal bli for mye kokt, er det lurt å dampe rotgrønnsakene i olje på forhånd. Den gode fisken blir ekstra god når den damper på en tykk seng av blandede grønnsaker.
Fremgangsmåte
- Rens og skjær løken i tynne ringer.
- Hakk hvitøken.
- Skrell og skjær gulrøtter og knollselleri i tynne skiver, purren i ringer, strimle kålen.
- Rens og skjær paprikaene i brede strimler.
- Fres løk, hvitløk, gulrot, knollselleri og purre i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.
- Hell grønnsakene over i et ildfast form, og legg i cherrytomater og paprikabiter.
- Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.
- Dryss fiskefileten med salt og pepper og legg den midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.
- Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt.
- Server kokte poteter til.