Ingredienser
Ovnsbakt havregrøt med banan og eple
20-40 min
Bakt havregrøt er en vri på den vanlige havregrøten. Det er enkelt å passer godt til frokost eller i matpakken. Like godt varm rett fra ovnen eller kald dagen etter.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 °C (over- og undervarme).
- Kle en ildfast form (ca. 20x20 cm) med bakepapir.
- Skrell bananene og mos dem godt med en gaffel i en bakebolle. Hvis du bruker eple istedenfor banan, kan disse enten rives eller finhakkes.
- Visp inn melk, egg og kanel.
- Tilsett havregryn og rør godt.
- Hell blandingen over på bakepapiret i formen og jevn ut overflaten med baksiden av en skje.
- Sett formen midt i ovnen og stek i 30–35 minutter, til grøten er fast.
- La den avkjøles litt, og skjær i mindre stykker før servering.
Laget i samarbeid med Matjungelen.no