Bakt havregrøt

Ovnsbakt havregrøt med banan og eple

Bakt havregrøt er en vri på den vanlige havregrøten. Det er enkelt å passer godt til frokost eller i matpakken. Like godt varm rett fra ovnen eller kald dagen etter.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl lettmelk
  • 2 modne bananer eller eple
  • 2 egg (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 °C (over- og undervarme).
  2. Kle en ildfast form (ca. 20x20 cm) med bakepapir.
  3. Skrell bananene og mos dem godt med en gaffel i en bakebolle. Hvis du bruker eple istedenfor banan, kan disse enten rives eller finhakkes.
  4. Visp inn melk, egg og kanel.
  5. Tilsett havregryn og rør godt. 
  6. Hell blandingen over på bakepapiret i formen og jevn ut overflaten med baksiden av en skje.
  7. Sett formen midt i ovnen og stek i 30–35 minutter, til grøten er fast.
  8. La den avkjøles litt, og skjær i mindre stykker før servering. 
Del på Facebook