Bakt havregrøt

Ovnsbakt grøt med banan og eple

Mild og søt grøt som stekes i ovn og deles i stykker. Praktisk å lage i forkant og lett å tilpasse med det man har.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl lettmelk
  • 2 g modne bananer eller eple
  • 2 egg kan sløyfes
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 °C (over- og undervarme).
  2. Kle en ildfast form (ca. 20x20 cm) med bakepapir.
  3. Skrell bananene og mos dem godt med en gaffel i en bakebolle. Hvis du bruker eple istedenfor banan, kan disse enten rives eller finhakkes.
  4. Visp inn melk, egg og kanel.
  5. Tilsett havregryn og rør godt. 
  6. Hell blandingen over på bakepapiret i formen og jevn ut overflaten med baksiden av en skje.
  7. Sett formen midt i ovnen og stek i 30–35 minutter, til grøten er fast.
  8. La den avkjøles litt, og skjær i mindre stykker før servering. 
Del på Facebook