Ovnsbakte asparges og tomater

Dette er en veldig enkel og fin måte å servere asparges og tomater på. Nydelig smårett eller tilhør til middag.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 3 ss god olivenolje
  • saften av 0,5 sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • grovt salt
  • pepper
  • noen spiselige blomster om du ønsker

Fremgangsmåte

  1. Skyll aspargesen og skjær eller knekk av den nederste treaktige delen. Tørk med et papirhåndkle.
  2. Legg aspargesen og tomatene i en ildfast form og dryss over hakket hvitløk, salt og pepper.
  3. Hell over olje og drypp litt sitronsaft på.
  4. Bak formen i ovnen på 210 grader C i 8-10 minutter.
  5. Pynt gjerne med spiselige blomster om du får tak i det.
  6. Servert med godt brød til er dette en nydelig rett i seg selv.
Sist oppdatert 7. mai 2019
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook