Ingredienser
Ovnsbakte epler og rødkål
20-40 min
3,5 av 5 om dagen
En enkel og nydelig vri på sesongens beste tilbehør. Epler og rødkål får en nydelig smak når det bakes ovnen. Ja, det lager seg nesten selv.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200.
- Kutt rødkålen i båter. Behold litt av stilken slik at båtene henger sammen. Pensle begge sider med smeltet smør (stekeolje kan også gjerne brukes).
- Drypp noen dråper balsamicoeddik på hver båt.
- Legg båtene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt og pepper.
- Sett brettet i ovnen.
- Del eplene i store båter. Ha på sitronsaft.
- Ta brettet med kålen ut etter 12-15 minutter. Snu båtene. Legg eplene på brettet og la de bake med kålen i de siste 15 minuttene. Kål- og eplebåtene skal være møre. Kålbåtene kan gjerne ha litt farge.
- Legg kål- og eplebåtene på et serveringsfat og dryss finhakket persille og hakkede valnøtter.
- Serveres varmt eller lunt.