Rødkål i kjele

Rødkål

Rødkål er et naturlig tilbehør til julematen for mange. Og hva smaker vel bedre enn hjemmelaget rødkål?
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 epler (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl eplemost
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 2 ts malt allehånde

Fremgangsmåte

  1. Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett eplemost og eddik.
  2. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.
  3. Rør evt. inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.
Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak. Krydder som stjerneanis og kanelstang setter også en fin smak på rødkålen.
Sist oppdatert fredag 23. januar 2015
Legg til på Min side
Del på Facebook