Surkål

Hjemmelaget surkål er tradisjonelt tilbehør til jul, og den blir selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g hodekål
  • 2 eple (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • ca. 2 ts karve
  • 2,5 dl vann - eller kraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Råvarer til surkål på en fjøl
    Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove "stilken".
  2. Hakket kål på fjøl - trinn for trinn surkål
    Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i biter eller båter i en kjele.
  3. Surkål i kjele
    Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Rør godt innimellom.
Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 53
Legg til på Min side
Del på Facebook