Ingredienser
Fremgangsmåte
- Varm litt olje i en kjele og fres løk, hvitløk, chili og ingefær.
 - Skrell pastinakken. Bruk skrelleren til å lage 10 15 pastinakkbånd. Sett til side. Disse skal stekes for seg selv og brukes til topping.
 - Del pastinakken grovt og la det frese med i pannen.
 - Ha på grønnsaksbuljong og eplejus. Kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter til pastinakken er mør.
 - Mos med en stavmikser.
 - Hell på kokosmelk og ha i cayennepepper. Rør rundt og kok opp.
 - Smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen med mer buljong.
 - Varm litt olje i en stekepanne og legg pastinakkbåndene i. Stek dem gylne. Det går fort.
 - Ha dem over på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Da blir de sprø og fine. Dryss litt salt over.
 - Topp suppen med sprøstekte pastinakkbånd og korianderblader.
 
Ønsker du en sterkere og kraftigere «østenssmak» kan du piske inn 2 ss rød thai curry paste på slutten.