Sellerirot, pastinakk og persillerot
Hvis du aldri legger disse grønnsakene i handlekurven, går du glipp av god smak.
Med de norske rotgrønnsakene persillerot, pastinakk og sellerirot kan du lage mye godt. Ikke gå forbi dem neste gang du er i grønnsakdisken.
Norske rotgrønnsaker med lange tradisjoner
Sellerirot, persillerot og pastinakk har lange tradisjoner i Norge. Men for mange er disse rotgrønnsakene ganske ukjent.
Sånn ser de ut:
Sellerirot
Pastinakk
Persillerot
Persillerot og pastinakk er ganske like, men det er noen triks for å se forskjell på dem. Les om det her: Sånn ser du forskjell på persillerot og pastinakk.
Både sellerirot, pastinakk og persillerot passer supert som smaksforsterkere i supper og gryter, men de kan også spille hovedrollen i en rett.
Prøv sellerirot i en salat:
Nå er det norsk sellerirot, persillerot og pastinakk i butikken. Se etter Nyt Norge - merket