Sellerirot, pastinakk og persillerot

Hvis du aldri legger disse grønnsakene i handlekurven, går du glipp av god smak. Med de norske rotgrønnsakene persillerot, pastinakk og sellerirot kan du lage mye godt. Ikke gå forbi dem neste gang du er i grønnsakdisken.

Norske rotgrønnsaker med lange tradisjoner

Sellerirot, persillerot og pastinakk har lange tradisjoner i Norge. Men for mange er disse rotgrønnsakene ganske ukjent.

Sånn ser de ut:

Sellerirot

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Pastinakk

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer

Persillerot

 

Persillerot og pastinakk er ganske like, men det er noen triks for å se forskjell på dem. Les om det her: Sånn ser du forskjell på persillerot og pastinakk.

Både sellerirot, pastinakk og persillerot passer supert som smaksforsterkere i supper og gryter, men de kan også spille hovedrollen i en rett.

Prøv sellerirot i en salat:

Sellerirot- og eplesalat

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Bakte persillerøtter:

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Pastinakkvafler

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Nå er det norsk sellerirot, persillerot og pastinakk i butikken. Se etter Nyt Norge - merket

Nyt-Norge (3).png