Ingredienser
Fremgangsmåte
- Skrell pastinakkene først. Bruk potetskrelleren videre og skrell 12-15 bånd. Sett til side. Disse skal brukes til topping og stekes til chips mens suppa koker. Har du barn i huset kan de være med å lage slike bånd med en potetskreller.
- Skjær resten av pastinakken i grove biter.
- Skrell sjalottløkene og skjær dem i biter.
- Rens og knus hvitløken.
- Fres alt i olje i en tykkbunnet kjele.
- Hell på buljong og melk og kok til pastinakken er mør, ca. 10 minutter.
- Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
- Smak til med pepper, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
- Om den blir for tykk så kan du ha i litt mer buljong.
- Stek pastinakkbånd i olje i en varm panne. Det går fort. La de renne av på et kjøkkenpapir. Dryss gjerne litt salt over.
- Server suppa med topping av pastinakkbånd og et dryss av finhakket vårløk.