Ingredienser
Pastinakkvafler
20-40 min
1 av 5 om dagen
Dette er en smakfull røre som gir vafler du kan server til store og små, gjerne som alternativ til brødskiver. De er helt glutenfrie. Røren kan stå klar i kjøleskapet. Stek opp noen plater og ha dem med som niste på tur, eller server som tapas eller tilbehør til suppemiddagen. De er fine å fryse om du ønsker å lage mange av gangen. Andre grønnsaker som gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot kan også rives og brukes i vaffelrøre.
Fremgangsmåte
- Skrell og riv potet og pastinakk på et råkostjern. Press ut fuktighet.
- Ha grønnsakene i en bolle.
- Bland i sammenpisket egg, revet ost, olje, kruspersille og gressløk (eventuelt andre urter).
- Bland alt godt sammen. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
- Stek grønnsaksvaflene i et varmt, smurt vaffeljern, Avkjøl på rist.
- Serveres som en egen smårett eller som tilbehør til middag.
- Denne porsjonen er nok til 5-6 vaffelplater.