Persillerotsuppe med sprøstekte persillerotstrimler

Fyldig og smaksrik suppe med persillerøtter og sjalottløk toppet med sprøstekte persillerotstrimler. Du lager den på 1-2-3. Kutt kok mos.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell persillerøttene. Lag strimler med en ostehøvel. Legg i vann. De skal stekes og brukes til topping.
  2. Skjær resten i grove biter.
  3. Skrell sjalottløken og skjær den i biter.
  4. Kok alt i buljong og melk til de er møre, 5-7 minutter.
  5. Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
  6. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
  7. Mens suppen koker: hell vannet av persillerotstrimlene og tørk dem med et kjøkkenpapir.
  8. Varm olje i en stekepanne og stek strimlene sprø. Legg dem på et kjøkkenpapir. Dryss salt over.
  9. Topp suppen med sprøstekte persillerotstrimler og et dryss av finhakket persille.
Legg til på Min side
Del på Facebook