Blomkålrisotto med persillerot og beter

Riv blomkål så får du raskt blomkålris. Her en variant av risotto av blomkålris med bakte beter, persillerot og aromasopp og med smaker fra hvitløk, chili og sitron. En deilig vegetarisk middag som også kan serveres som tilbehør.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær skallet av betene (brukt gjerne forskjellige fargede beter, polka og gule for eksempel).
  2. Del betene i tynne båter og persillerot i skiver. Legg dem utover på et bakepapir, drypp litt olje over og bak i ovnen på 200 grader til de er knapt møre, ca. 20 minutter.
  3. Rens soppen, del den i biter og stek den i en varm panne med litt olje. Sett til side.
  4. Rens blomkålen for de groveste bladene. Riv resten på et grovt rivjern slik at du får risaktig konsistens.
  5. Fres hvitløk, sjalottløk og finhakket chili i olje i pannen. Rør rundt.
  6. Tilsett risen. Rør rundt.
  7. Tilsett osten. Spar litt ost til garnityr. Rør rundt igjen. Osten skal smelte.
  8. Smak til med salt og pepper og noen dråper sitron.
  9. Bland inn bakte beter, persillerot og aromasopp.
  10. Server blomkålrisotto med et dryss av finhakket persille og revet ost.
Del på Facebook