Ingredienser
Plommechutney
20-40 min
Plommechutney er et allsidig og deilig tilbehør som komplementerer alt fra ostefat til kjøttretter, spesielt viltmiddager om høsten. Også et must-have i indiske måltider, denne chutney-oppskriften er en basisvare i kjøleskapet du vil ønske å ha lett tilgjengelig.
Fremgangsmåte
- Skyll og tørk plommene.
- Del dem i to og fjern steinene.
- Skjær plommene i biter.
- Fjern frø og hinner på chilien, og hakk hvitløk og chili fint.
- Finhakk rødløken.
- Skrell og riv ingefær til du får 1 spiseskje.
- Ha alle ingrediensene utenom sukker i kjelen, og kok det sammen i 10 minutter.
- Tilsett sukker og rosiner og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i 40-60 minutter, til den er blitt tykk og litt seig. Jo lenger den koker jo seigere blir den, om det er ønskelig. Velg selv. Den tykner litt etter avkjøling.
- Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang.
- Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig.
Ett par nellikspiker og litt kajennepepper er også godt i chutney. Plommechutney er også supert å bruke som smakstilsetning i sauser og dressinger.