Plommepai

Plommer passer perfekt til pai. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus.
40-60 min

Ingrediensliste

Paibunn

  • 60 g myk margarin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g cottage cheese

Fyll

  • 1 l plomme
  • 1,5 dl sukker
  • 2 egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt sammen til en smidig deig.

Klem eller klapp deigen ut i en paiform - 26 cm. i diameter. Sett den kjølig i 20 minutter.

Prikk paibunnen med en gaffel og stek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.

Avkjøl.

Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.

 Stek paien ferdig på 180 grader C i ca. 45 min.

Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 25
Legg til på Min side
Del på Facebook