Rabarbrapai med vaniljekrem

En deilig pai med frisk rabarbra og deilig vaniljekrem som kan serveres både som dessert og som kake.
40-60 min

Ingrediensliste

Paideig

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 3 ss kaldt vann

Fyll

  • 1 kg rabarbra
  • 1 ss potetmel
  • 3 dl sukker
  • 3 dl ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time. 

Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter. 

Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over. 

Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 41
Legg til på Min side
Del på Facebook