Sitronmarengspai i hvit paiform

Sitronmarengspai

Denne sitronpaien med krem av sitron og marengs er en riktig herlig smaksopplevelse, og passer like godt på kaffebordet som til dessert.
20-40 min

Ingrediensliste

Paibunn

  • 125 g kransekakemasse
  • 125 g smør
  • 0,25 ts salt
  • 1 egg
  • 4 dl hvetemel

Sitronkrem

  • 2 sitroner - saft og revet skall
  • 4 eggeplomme
  • 2,5 dl sukker
  • 125 g smør

Marengs

  • 4 eggehvite
  • 2,5 dl sukker
  • revet skall av 0,5 sitron

Fremgangsmåte

Ha kransekakemasse og salt i en kjøkkenmaskin. Kjør massen smidig og tilsett smør i små porsjoner. Bland inn egget og sett deigen kjølig i 1-2 timer innpakket i plast.

Trykk deigen ut i en paiform. Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det på 175°C i 10 minutter.

Vask sitronene godt og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.

Smelt smøret og bland det inn i sitron- og eggeblandingen. Varm opp over middels varme til kremen tykner. Pass på, den skal ikke koke! Hell kremen i det avkjølte paiskallet og fordel den jevnt.

Marengsen lages over vannbad. Varm opp vann i en kjele. Hell eggehviter, sukker og sitronskall i en glassbolle som passer til å sette opp i kjelen. Pisk til du kjenner at sukkeret smelter. Marengsen skal ikke bli kornete. Ta glassbollen ut av vannbadet og pisk blandingen til en fast marengs. Sett den kjølig til paien gjøres ferdig.

Bre marengsen forsiktig på toppen av sitronkremen og sett formen inn på midten eller øverst i ovnen på 275°C til marengsen har fått en fin gyllen farge. Følg nøye med - det går fort!

Server sitronpaien kald eller lun - gjerne med vaniljesaus til.

Legg til på Min side
Del på Facebook