Potet- og purreløksuppe
Denne kremete grønnsakssuppen med purre, potet og bønner er både sunn, mettende og enkel å lage. Perfekt som en varmende hverdagsmiddag med masse grønnsaker og proteiner.
20-40 min
2.5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Varm opp litt smør en stor kjele. Tilsett purre og hvitløk, og la det surre på middels varme i 6–8 minutter til det er mykt og blankt.
- Ha i poteter og hvite bønner, rør godt, og hell deretter over grønnsakskraften.
La suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til alt er mørt. - Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen helt jevn og glatt.
- Rør inn fløte og la suppen koke et lite minutt. Ved behov: Rør inn mer vann til du har en tjukk og flytende konsistens.
- Smak til med salt og pepper, og server suppen varm.
- Topp med litt revet cheddar og friske urter.