Potet- og purresuppe

Potet- og purreløksuppe

Denne kremete grønnsakssuppen med purre, potet og bønner er både sunn, mettende og enkel å lage. Perfekt som en varmende hverdagsmiddag med masse grønnsaker og proteiner.
20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g poteter
  • 4 medium purre
  • 1 boks 380 gr hvite bønner
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 3 dl matfløte
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Varm opp litt smør en stor kjele. Tilsett purre og hvitløk, og la det surre på middels varme i 6–8 minutter til det er mykt og blankt.
  2. Ha i poteter og hvite bønner, rør godt, og hell deretter over grønnsakskraften.
    La suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til alt er mørt.
  3. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen helt jevn og glatt.
  4. Rør inn fløte og la suppen koke et lite minutt. Ved behov: Rør inn mer vann til du har en tjukk og flytende konsistens.
  5. Smak til med salt og pepper, og server suppen varm.
  6. Topp med litt revet cheddar og friske urter.
Del på Facebook