Rabarbrasaft

En fin måte å utnytte forsommerens rabarbra på. Rabarbrasaft er en deilig tørstedrikke på varme sommerdager, eller du kan gjemme noen flasker til jul og gi bort som gave.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg rabarbra
  • 1 l vann
  • 100 g sukker
  • 1 sitron i biter

Fremgangsmåte

  1. Skyll rabarbraen og skjær bort den nederste grove delen. Skjær opp i ca. 1 cm store biter. Du behøver ikke å skrelle rabarbra som brukes til saft.
  2. Vask sitronen godt. Tørk den og skjær den opp i grove biter.
  3. Kok rabarbra- og sitronbitene i vann til det er mørt.
  4. Sil saften gjennom et klede. La den stå å dryppe godt av.
  5. Rør inn i sukkeret til det er oppløst.
  6. Gi saften et raskt oppkok. Skum av.
  7. Fyll saften på varme rene flasker som korkes med det samme.
  8. Saften kan spes ut med vann - 1 til 1 - før bruk.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 20
Legg til på Min side
Del på Facebook