Ingredienser
Rabarbrasorbet
Over 60 min
2.5 av 5 om dagen
Rabarbrasorbet er en frisk og sommerlig dessert som lages med få ingredienser. Perfekt når du vil ha noe lett, syrlig og avkjølende på varme dager.
Fremgangsmåte
- Skyll rabarbraen og del den i biter. Du trenger ikke skrelle den.
- Ha rabarbra, sukker og vann i en kjele og kok opp. La det småkoke i 8-10 minutter til rabarbraen virker mør. Skum av underveis.
- Smak til evt. med mer sukker. Syreinnholdet i rabarbra kan variere.
- Avkjøl.
- Fyll massen i fryseposer. Fordel massen i flere poser. Legg dem flate i fryseren. Har du ismaskin bruker du selvsagt denne.
- Når massen er fryst tar du den ut av fryseren og knekker «flakene» i mindre biter.
- Kjør dem i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du får en kremaktig konsistens.
- Server med en gang eller ha isen i en egnet boks og sett tilbake i fryseren. Ta den ut i god tid før servering.