Ingredienser

Rabarbrasorbet

Over 60 min
2.5 av 5 om dagen

Rabarbrasorbet er en frisk og sommerlig dessert som lages med få ingredienser. Perfekt når du vil ha noe lett, syrlig og avkjølende på varme dager.

Fremgangsmåte

  1. Skyll rabarbraen og del den i biter. Du trenger ikke skrelle den.
  2. Ha rabarbra, sukker og vann i en kjele og kok opp. La det småkoke i 8-10 minutter til rabarbraen virker mør. Skum av underveis.
  3. Smak til evt. med mer sukker. Syreinnholdet i rabarbra kan variere.
  4. Avkjøl.
  5. Fyll massen i fryseposer. Fordel massen i flere poser. Legg dem flate i fryseren. Har du ismaskin bruker du selvsagt denne.
  6. Når massen er fryst tar du den ut av fryseren og knekker «flakene» i mindre biter.
  7. Kjør dem i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du får en kremaktig konsistens.
  8. Server med en gang eller ha isen i en egnet boks og sett tilbake i fryseren. Ta den ut i god tid før servering.

 

Hvor godt likte du oppskriften?