Raita med grønnsaker og nøtter

Mange kjenner nok raita fra det indiske kjøkken. Her er en sprek variant med finhakkede grønnsaker og nøtter i, og som smaker kjempegodt f.eks. som tilbehør til litt sterk mat eller som dipp til dine snacksgrønnsaker.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl matyoghurt eller tykk gresk yoghurt
  • 25 g hakkede pistasjenøtter
  • 1 båt knust hvitløk
  • salt og pepper
  • 3 ss hakket frisk mynte
  • 0,5 grohakket slangeagurk
  • 1 grovreven gulrot
  • 0,5 finhakket rødløk
  • 5 finsnittet reddik

Fremgangsmåte

Rør og smak til yoghurten med pistasjenøtter, hvitløk, salt, pepper og mynte.

Vend alle de finhakkede grønnsakene i yoghurtblandingen.

Server raitaen i en skål som tilbehør f.eks. til litt sterk mat, eller som en dipp til oppkuttede grønnsaker.

 

Kilde: https://saeson-web.dk/

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook