Ratatouillefylte tomater

Tomater fylt med ratatouille og gratinert med ost i ovnen er en smakfull, god og spennende smårett eller forrett, Server dem også som tilbehør til middagen.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 tomat
  • 50 g reven hvitost

Ratatouillefyll

  • 1 grønn squash i terninger
  • 0,5 finhakket løk
  • 50 g frisk sjampinjong i terninger
  • 0,5 rød paprika i terninger
  • 1 båt hvitløk - knust og finhakket
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,25 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • innmaten fra tomatene, finhakket

Fremgangsmåte

Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp-ned slik at væsken får renne godt ut.

Stek de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden.

Finhakk innmaten av tomatene og ha oppi pannen til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene.

Strø over ost og stek dem i ovn på 180°C i ca. 5-6 minutter til tomatene får en gyllen farge.

De fylte tomatene serveres gjerne som en egen rett med gjærbakst til eller som tilbehør.

Sist oppdatert 15. februar 2016
Liker 219
Legg til på Min side
Del på Facebook