Ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220˚.
- Vask, tørk og skrell grønnsakene.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Skjær gulrøttene i fine skiver og selleri i små biter.
- Rens grønnkålen, fjern midtstilken og del bladene i mindre biter.
- Hell av væsken på bønnene og skyll dem godt.
- Bryt brødet i små biter. Bland med olje og stek brødbitene i ovnen i 8-10 minutter til de har fått en fin farge.
- Stek løk, hvitløk, gulrøtter og selleri i 3 ss olivenolje i 5-6 minutter på middels varme i en vid kjele.
- Tilsett tomat, vann og chilifrø. Kok opp.
- Tilsett bønnene og kålen, rør om og kok opp.
- Smak til med salt og pepper.
- Server suppen med ristede brødbiter og et godt dryss med parmesan.
Har du en skalk parmesan som du har tenkt å kaste, så er det fint å la den koke litt med i suppen mot slutten. Ta den opp igjen før servering.