Rotmos

Dette er en litt annen og spennende vri på den vanlige potetstappen. Ved å mose gulrøtter, sellerirot og kålrot sammen med poteter, får du en ordentlig smaksbombe. Rotmos er nydelig til f.eks. vossakorv, pinnekjøtt, røkt svinekam eller saltet lammelår. Godt med en god sennep til.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g potet
  • 250 g kålrot
  • 2 gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g persillerot
  • 1 dl matfløte
  • 50 g smør
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skrell potetene og røttene, og skjær alt i terninger. Kok dem i vann med litt salt til de er møre - ca. 20 minutter. Sil av vannet og kjør alt i en foodprocessor med fløte, smør og pepper. Ønsker du en grovere stappe, bruk da en håndmoser. Smak til med salt når stappen er helt ferdig.

Rotmos er nydelig til f.eks. vossakorv, pinnekjøtt, røkt svinekam eller saltet lammelår. Godt med en god sennep til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 41
Legg til på Min side
Del på Facebook