Ingredienser
Salat med bakte rotgrønnsaker og eple
20-40 min
1 av 5 om dagen
Bakte rotgrønnsaker, løk og epler er en fin kombinasjon smaksmessig. Salaten kan gjerne serveres på en seng av mynteyoghurt og et dryss av hakkede valnøtter.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell og del rotgrønnsakene i like store staver, skiver eller båter. Del løken i båter.
- Bland alt med balsamicoeddik, olje, salt og pepper. Spre det utover et stekebrett kledd med bakepapir.
- Bak i ovn til de er møre, ca. 30 minutter.
- Del eplene i båter og fjern kjernen. Bak eplene med rotgrønnsakene de siste 20 minuttene. Eplene trenger ofte ikke så lang baketid som rotgrønnsakene.
- Hakk og rist valnøttene - da kommer smaken riktig godt fram.
- Vask og tørk spinaten.
- Avkjøl grønnsakene litt, bland med spinat og dryss valnøtter på og ha over noen dråper med honning.
- Server mynteyoghurt ved siden av eller spre yoghurt utover et fat og ha ingrediensene på, slik som vi har gjort her. (Se bildet). En morsom måte å servere en slik lun salat på.