Salat med bakte rotgrønnsaker og eple

Bakte rotgrønnsaker, løk og epler er en fin kombinasjon smaksmessig. Salaten kan gjerne serveres på en seng av mynteyoghurt og et dryss av hakkede valnøtter.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell og del rotgrønnsakene i like store staver, skiver eller båter. Del løken i båter.
  3. Bland alt med balsamicoeddik, olje, salt og pepper. Spre det utover et stekebrett kledd med bakepapir.
  4. Bak i ovn til de er møre, ca. 30 minutter.
  5. Del eplene i båter og fjern kjernen. Bak eplene med rotgrønnsakene de siste 20 minuttene. Eplene trenger ofte ikke så lang baketid som rotgrønnsakene.
  6. Hakk og rist valnøttene - da kommer smaken riktig godt fram.
  7. Vask og tørk spinaten.
  8. Avkjøl grønnsakene litt, bland med spinat og dryss valnøtter på og ha over noen dråper med honning.
  9. Server mynteyoghurt ved siden av eller spre yoghurt utover et fat og ha ingrediensene på, slik som vi har gjort her. (Se bildet). En morsom måte å servere en slik lun salat på.

 

Del på Facebook