Ingredienser
Salat med stekt spekeskinke
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Stekt spekeskinke er nydelig når den får noen minutter i ovnen. Sprø og fin, og helt perfekt i salater - som denne.
Fremgangsmåte
- Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter.
- Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.
- Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter.
- Ta skinken ut og avkjøl.
- Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.
- Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje. Smak dressingen til.
- Skjær fennikel i tynne strimler.
- Bruk en potetskreller til å lage bånd av agurken, eller skjær den i terninger.
- Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.
- Server med godt brød til.