Saltbakte nypoteter med dipp

Saltbakte nypoteter med dipp

Mange kjenner kanskje denne potetretten fra Kanariøyene - da gjerne servert som snacks med en eller to deilige dipper til. Her er en norsk variant med nypoteter som er minst like god.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg nypotet
  • 500 g havsalt
  • vann

Dipp

  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl kesam original
  • 2 båter presset hvitløk
  • 0,15 ts kajennepepper
  • 1 ts friskpresset sitronsaft
  • 1 ts paprikapulver
  • salt

Fremgangsmåte

  1. Skrubb potetene og legg dem i et kokekar, dryss over salt og hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes.
  2. Kok potetene under lokk til de er møre - 10-15 minutter avhengig av størrelsen. Hell av kokevannet.
  3. Rør sammen ingrediensene til dippen og smak den til med salt.
  4. Server potetene som en selvstendig smårett eller snacks med dippen ved siden av.
  5. Potetene er også gode som tilbehør til spekemat, grillmat eller annet - med eller uten dipp.
Del på Facebook