Ingredienser
Smashed rosenkålsalat
20-40 min
1 av 5 om dagen
Denne smashed rosenkålsalaten er frisk, kremet og full av smak! En ny variant som kan minne om vår populære kremede brokkolisalat. Perfekt som tilbehør eller en rett i seg selv.
Fremgangsmåte
- Rens rosenkålen ved å fjerne de ytterste bladene og skjære av stilkfestet.
- Kok rosenkålen i lettsaltet vann i 3–4 minutter til de såvidt er møre. Hell av vannet og la dem dampe tørre.
- Legg rosenkålen på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk bunnen av et glass eller en skål til å trykke dem lett flate.
- Pensle rosenkålen med olje og strø på salt og pepper. Stek midt i ovnen på 220 °C varmluft i ca. 15–20 minutter, til de er sprø og gylne i kantene.
- Lag dressingen ved å røre sammen rømme, majones, sitronsaft, honning, salt og pepper.
- Kutt eplene i terninger, rødløk i skiver og grovhakk pekannøtter.
- Vend sammen sprø rosenkål, eple, rødløk, tranebær og pekannøtter i en stor bolle sammen med dressingen.