Smashed rosenkålsalat med eple, løk pecannøtter og tranebær

Ingredienser

Smashed rosenkålsalat

20-40 min
1 av 5 om dagen

Denne smashed rosenkålsalaten er frisk, kremet og full av smak! En ny variant som kan minne om vår populære kremede brokkolisalat. Perfekt som tilbehør eller en rett i seg selv.

Fremgangsmåte

  1. Rens rosenkålen ved å fjerne de ytterste bladene og skjære av stilkfestet.
  2. Kok rosenkålen i lettsaltet vann i 3–4 minutter til de såvidt er møre. Hell av vannet og la dem dampe tørre.
  3. Legg rosenkålen på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk bunnen av et glass eller en skål til å trykke dem lett flate.
  4. Pensle rosenkålen med olje og strø på salt og pepper. Stek midt i ovnen på 220 °C varmluft i ca. 15–20 minutter, til de er sprø og gylne i kantene.
  5. Lag dressingen ved å røre sammen rømme, majones, sitronsaft, honning, salt og pepper.
  6. Kutt eplene i terninger, rødløk i skiver og grovhakk pekannøtter.
  7. Vend sammen sprø rosenkål, eple, rødløk, tranebær og pekannøtter i en stor bolle sammen med dressingen.

Hvor godt likte du oppskriften?