Sommerpai med jordbær og rabarbra

Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 g Fyll:
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 0,25 dl vann
  • 300 g jordbær
  • 1 g evt. litt potetmel til jevning

Fremgangsmåte

Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.

Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.

Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.

Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook