Sommerruller med peanøttsaus

Sommerruller med peanøttsaus

Lag friske og smakfulle sommerruller med kylling, scampi eller tofu – perfekt som lett middag eller lunsj. Oppskriften inkluderer forslag til topping og en kremet peanøttsaus, men du velger selv hva du vil fylle dem med. Sunt, enkelt og full av farger!
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Peanøttsaus

  • 3 ss usaltet peanøttsmør
  • 3 ts soyasaus - gjerne med redusert salt
  • 1,5 ts honning
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • Ca 1 dl vann
  • 1 jusen av lime

Fremgangsmåte

Forbered topping:

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i olje på middels varme i 4–5 minutter på hver side, til gjennomstekte. Halvveis i stekingen: Ha teriyakisaus i pannen og rør kyllingen så den er dekket av sausen. 
  2. Avkjøl kyllingen og skjær i tynne skiver.
  3. Vask og kutt alle grønnsakene og mangoen i tynne strimler.
  4. Kok risnudler etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og la renne av.
  5. Ha alt topping klart i små boller, slik at det er lett å montere rullene.

Lag peanøttsausen

  1. Bland peanøttsmør soyasaus, limesaft, vann og honning i en liten bolle.
  2. Riv hvitløk og ingefær oppi bollen. Rør godt.
  3. Spe på med mer vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.

Monter sommerruller

  1. Fyll en stor bolle med lunkent vann. Dypp ett rispapir i vannet i ca. 5 sekunder.
  2. Legg det forsiktig på et fuktig kjøkkenhåndkle eller fjøl.
  3. Legg på litt risnudler, grønnsaker, mango, kylling og urter.
  4. Brett inn kantene og rull tett sammen. Gjenta for resten.
  5. Servér sommerruller med peanøttsausen på siden.
Del på Facebook