Spansk tortilla med oliven

En deilig omelett som i Spania er kjent som tortilla. Masse tynne skiver av poteter gjør at retten utmerket godt kan serveres som middag. Den er også naturlig å ha med på tapasbordet, da skåret i "fingerstykker"
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g mandelpoteter (andre potetsorter kan også brukes)
  • 1 løk
  • 2 båt knust hvitløk
  • 10 grønne oliven
  • 10 sorte oliven
  • 5 egg
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 dl olivenolje
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skrell og skjær potetene og løken i tynne skiver og fres det i litt olje i en stekepanne sammen med knust hvitløk i 8-10 minutter sammen med oliven skåret i skiver og litt salt og pepper. Ha det over i en ildfast form. 

Visp sammen egg og melk og hell over den ildfaste formen. Om du ønsker kan du ha litt revet ost på toppen.

Bak det hele i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter - til formen er gyllen på toppen og fast inni.

Skjæres i fine porsjonsbiter og serveres med hakket gressløk, olivenolje, en god salat og godt brød.

Legg til på Min side
Del på Facebook