Ingredienser
Spinatpai
20-40 min
0.5 av 5 om dagen
Oppdag enkelheten ved å lage en deilig pai. Vår spinat- og vårløk pai er en ekte smaksopplevelse med sin friske spinat, saftige vårløk og raffinerte hint av estragon.
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til en litt fast deig.
- Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform.
- Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter.
- Forstek paibunnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter slik at bunnen ser litt stekt ut.
- Reduser ovnstemperaturen til 180°C.
- Pisk sammen melk, fløte, egg, urter og krydder.
- Fres spinaten i en varm panne slik at den faller litt sammen.
- Ta ut paibunnen av ovnen. Strø halvparten av den revne osten i bunnen.
- Ha spinat, vårløk og urter i eggeblandingen og hell fyllet over i paiformen.
- Dryss over resten av osten.
- Sett paiformen inn ovnen og stek i 20–25 minutter til fyllet har stivnet og paien har fått litt farge.
- Server med et dryss av estragon. En frisk salat hører med.