Sprø salat med hveteris

En sprek matsalat med sprø grønnsaker som bønnespirer, tomater, ruccula og mynte, og så har vi brukt hveteris i også. Om du ønsker kan du bytte ut hveteris med byggris.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 dl hveteris
  • 10 rød cherrytomat
  • 3 vårløk
  • olivenolje til steking
  • 0,25 ts gurkemeie
  • salt og pepper
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding eller annen salat
  • 1 pk ruccula - liten
  • 20 g bønnespirer
  • 1 dl grovhakket frisk kruspersille
  • 1 ss olivenolje
  • 10 blad frisk mynte
  • revet skall og saft fra 1 sitron
  • 1 g Dressing:
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 ss honning

Fremgangsmåte

Kok hveteris etter anvisning på pakken. La den avkjøle.

Del tomatene i to og skjær vårløk i tynne ringer.

Varm opp litt olivenolje i stekepanne og legg i hveteris. Krydre med gurkemeie, salt og pepper og stek noen minutter.

Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle. Legg opp på serveringsfat.

Finhakk hvitløken og bland med yoghurt og honning. Drypp dressingen over salaten eller server den ved siden av.

Deilig med godt brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook